S*SENGA'S  SAMMELSURIUM

Direktlänk till inlägg 19 april 2010

Lite nere....

Av Margita - 19 april 2010 20:50

Pengar är inte allt, sägs det ibland. Men det kan jag lova att, har man inte mycket pengar, då är just pengar allt.

Att behöva oroa sig för sin ekonomi är inte hälsosamt. Visst skulle det vara bra med en slags medborgarlön, så att varje människa här på jorden kan få ett anständigt liv. Varför ska man behöva lida, även ekonomiskt, när  man är sjuk?

Det har jag aldrig förstått.

Tänk så mycket kreativitet som kunde släppas loss om människor slipper oroa sig för att överleva!

Idag har samhället hårdnat så att det går bra för dem som är energiska, unga och har pengar, och är stresståliga. Det har blivit som i USA. Måste vi kopiera ALLT därifrån? Kan vi inte ta bara det som är bra? Måste vi ta det som är dåligt också?

USA har ju själva börjat förstå att de inte kan utesluta flera miljoner människor från människovärdig sjukvård, bara för att de inte har råd.

Men vi går ju åt andra hållet nu! Har du bara pengar, ja, då får du MER i dagens samhälle. Har du lite, ja, du kan du ge dig katten på att du får MINDRE? Är det rättvist? NEJ!

Fast - hallå! Jag tror inte dagens regering är så mycket för rättvisa, fast de kör med nån slags flirt med oss "vanliga". Men flirta med mig går inte! Det är jag för gammal för.

Det som arbetarna, dvs vanligt folk med begränsade resurser, har protesterat och agerat och dött för, det håller på att monteras ned, och ingen verkar bry sig? Ett samhälle där alla får vara jämlika och rätt till utveckling, det var vad dessa arbetare kämpade för. De lyckades nästan, men borgerligheten finns alltid där som ett spöke. De vill inte dela med sig. De tycks tro att är man sjuk eller arbetslös så är det banne mig ens eget fel. Har man inte heller tillgång till rika föräldrar, ja, då är det också den fattiges fel.

Jag anser att vi håller på att skapa ett nytt FattigSverige och det är fruktansvärt tragiskt. Det är lite farligt idag också, tycker jag, för det hela är så förfinat. Och vi som är drabbade, vad gör vi? De flesta av oss är så trötta verkar det som. Vi orkar inte protestera. Jo, vissa gör det, jag vet. De ska ha all heder. Jättebra!

 
 
Emelie

Emelie

21 april 2010 00:20

Jag håller helt med. Världen blir bättre med större rättvisa, det har ju till och med forskarna visat, när de har jämfört olika länder.

http://emmisibirier.bloggagratis.se

 
Vivi

Vivi

22 april 2010 12:55

Kanske är det så att tyngden av alla problem som sätts på de som verkligen hankar sig fram gör att kämparviljan inte riktigt orkar sig fram... att all energi går åt till att överleva istället för att i samlad trupp göra sina röster hörda ?
Det är så hemskt...men jag tror det är där vi hamnat :(

http://www.missvivis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margita - 4 januari 2016 20:30

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 4864799500"  

Av Margita - 20 december 2015 18:05

Nu har jag bestämt mig. Jag kommer inte att blogga via bloggplatsen längre. Men bloggen kommer att finnas kvar så om det är något speciellt man letar efter så förtvivlen icke.   Från och med idag säger jag definitivt ett stort TACK och adjö t...

Av Margita - 18 december 2015 21:13

En längre tid har jag funderat på att flytta min blogg. Är lite trött på den gammaldags designen här....man kan inte göra så mycket och det känns gammalmodigt.   Så när jag nu flyttar så hoppas jag ni följer med!      Jag säger till när det...

Av Margita - 15 december 2015 18:10


Hittade en video på Youtube och blev lite nostalgisk. Har du gjort såna här? Görs de överhuvudtaget idag?    När jag var barn gjorde vi alltid såna här fina hjärtan till jul, både i skolan och hemma. När mina barn var små gjordes de också, ...

Av Margita - 14 december 2015 09:45


Min blogg heter ju Sammelsurium just för att jag skriver om allt möjligt, lite som jag själv är. Det mesta intresserar mig men självklart är jag mer intresserad av vissa områden.   Ett sånt område är det här med miljön. Det började redan i ungd...

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!


Hej och kul att du tittar in!
Här kommer du att få träffa mina sibiriska katter och mig.
Vi kommer att prata om det mesta, så välkommen in!

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG STUND I BLOGGEN!  

SAMARBETE MED MIG

Kontakta mig på mejl:

margita.andersson@gmail.com

TRANSLATE MY BLOG

Jag finns på PINTEREST

INSTAGRAM

@measenga

Hitta recept

hittarecept.se

BLOGGERFY

Här är jag listad

BLOGVERTISER

Bloggportalen

BRA MORGONÖVNING!

 

KATEGORIER

Live Traffic

TÄNKVÄRT!

IAKTTAG, LYSSNA, TIG.

DÖM SÄLLAN.

FRÅGA MYCKET.

 

August von Platen

SÅ SANT SÅ......

   

EN TANKE

 

TILL MINNE

Kalle, vår undulat

1988 - 2002

  

PARNINGSTABELL

SIBIRISK KATT - STUDIE

 

SIBIRISK RASSTANDARD ENL. OLIKA FÖRBUND

Sök i bloggen

För ett år sen

GAMMALDAGS BILDER!

 

BLOGGAR JAG BESÖKER

KATTLÄNKAR

SCRAPBOOKING

MINDFULNESS/panikångest

Andra intressanta länkar

Länkar

Blogtoplist

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se