S*SENGA'S  SAMMELSURIUM

Direktlänk till inlägg 7 september 2010

Det är ju val snart!

Av Margita - 7 september 2010 08:05

och jag vet vad jag ska rösta på. Det har jag vetat sen ungdomen....  Jag tänker INTE rösta på alliansen. Av många orsaker. En orsak är deras reform av sjukförsäkringen som inte borde heta reform utan förstörelse. 

I vårt land får man inte längre vara sjuk eller arbetslös. Då kommer STORA PISKAN fram och säger till dig att: VAR FRISK! ARBETA! DU ÄR EN PARASIT! VI VILL ATT FOLK SKA ARBETA OM DE SÅ ÄR DÖENDE. 

Alliansen bryr sig inte att sjuka och arbetslösa blir ÄNNU SJUKARE av att få detta slängt i ansiktet. Jag undrar hur många gånger jag känt mig kränkt och sårad av hurtfriska Maud och Fredrik. Det lyser igenom att de HATAR verkligen sjuka och arbetslösa. Det tycks vara VÅRT EGET FEL att vi är sjuka eller arbetslösa. 

VAD ÄR DETTA EGENTLIGEN? Jo, ett eko som tyvärr kommit tillbaka och verkar stanna. Hemska tanke!   Då tänker jag så här: Vi "vanliga" människor hade inget att säga till om för hundra år sen. Vi fick kämpa för det. Mot vilka då? Högern förstås. Nu börjar vindarna vända. Varför? Nja, jag har min egen lilla teori. Alliansen, eller framför allt moderaterna, tänker gärna i termer som "vara sin egen lyckas smed". Solidaritet och ödmjukhet är inte deras starka sida. De rika gynnas. Detta framkallar ett klassamhälle som vi hade för hundra år sen. Ska vi tillbaka dit? Hur lätt glömmer vi människor? 

Läs gärna denna länk.

 
 
Ingen bild

Jenny

7 september 2010 09:02

Amen! Kunde inte hålla med mer!
Jag var också sjukskriven och arbetslös om vartannat i ca fem år innan jag började plugga nu för tre veckor sedan.
Det är helt sjukt att en människa som lider av depression och panikångest (t.ex.) ska skickas till arbetsförmedlingen för att hon/han är "frisk nog" att arbeta och inte längre får sjukersättning.

 
Ingen bild

tant B

7 september 2010 19:06

Det är så hemskt med denna försämringen, håller med, ren förstörelse. Är glad på sätt och vis att jag är gammal, fast vi har ju också ett elände med försämrad hemvård för de som så väl behöver omsorgen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margita - 4 januari 2016 20:30

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 4864799500"  

Av Margita - 20 december 2015 18:05

Nu har jag bestämt mig. Jag kommer inte att blogga via bloggplatsen längre. Men bloggen kommer att finnas kvar så om det är något speciellt man letar efter så förtvivlen icke.   Från och med idag säger jag definitivt ett stort TACK och adjö t...

Av Margita - 18 december 2015 21:13

En längre tid har jag funderat på att flytta min blogg. Är lite trött på den gammaldags designen här....man kan inte göra så mycket och det känns gammalmodigt.   Så när jag nu flyttar så hoppas jag ni följer med!      Jag säger till när det...

Av Margita - 15 december 2015 18:10


Hittade en video på Youtube och blev lite nostalgisk. Har du gjort såna här? Görs de överhuvudtaget idag?    När jag var barn gjorde vi alltid såna här fina hjärtan till jul, både i skolan och hemma. När mina barn var små gjordes de också, ...

Av Margita - 14 december 2015 09:45


Min blogg heter ju Sammelsurium just för att jag skriver om allt möjligt, lite som jag själv är. Det mesta intresserar mig men självklart är jag mer intresserad av vissa områden.   Ett sånt område är det här med miljön. Det började redan i ungd...

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!


Hej och kul att du tittar in!
Här kommer du att få träffa mina sibiriska katter och mig.
Vi kommer att prata om det mesta, så välkommen in!

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG STUND I BLOGGEN!  

SAMARBETE MED MIG

Kontakta mig på mejl:

margita.andersson@gmail.com

TRANSLATE MY BLOG

Jag finns på PINTEREST

INSTAGRAM

@measenga

Hitta recept

hittarecept.se

BLOGGERFY

Här är jag listad

BLOGVERTISER

Bloggportalen

BRA MORGONÖVNING!

 

KATEGORIER

Live Traffic

TÄNKVÄRT!

IAKTTAG, LYSSNA, TIG.

DÖM SÄLLAN.

FRÅGA MYCKET.

 

August von Platen

SÅ SANT SÅ......

   

EN TANKE

 

TILL MINNE

Kalle, vår undulat

1988 - 2002

  

PARNINGSTABELL

SIBIRISK KATT - STUDIE

 

SIBIRISK RASSTANDARD ENL. OLIKA FÖRBUND

Sök i bloggen

För ett år sen

GAMMALDAGS BILDER!

 

BLOGGAR JAG BESÖKER

KATTLÄNKAR

SCRAPBOOKING

MINDFULNESS/panikångest

Andra intressanta länkar

Länkar

Blogtoplist

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se